Lomtalanítás helyett Szemléletformáló és Újrahasználati Központ a 18. kerületben

Feblomtalanítás_nagyruár 26-val kezdődik a lomtalanítás időszaka a fővárosban!
Ilyenkor lehet megszabadulni azoktól a nagyobb használati tárgyaktól, amiket már nem használunk, és bár sokszor nem is mentek még igazán tönkre, de nálunk már csak a helyet foglalják.
Ennek apropóján szeretnénk beszámolni a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. új, zöld projektjéről.

 

Tudtátok, hogy Budapesten a tavasszal nyitni fog két Szemléletformáló és Újrahasználati Központ? Ebből az egyik a 18. kerületben, a Besence utca 1. szám alatt, a másik pedig a 15. kerületben, a Károlyi Sándor út 160.-ban lesz megtalálható.

Ezeknek a központoknak a fő célja a fővárosban keletkező hulladék korszerűbb feldolgozása és az újrahasznosítás arányának további növelése a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével. kornyezettudatos-320x213
Továbbá lehetővé teszik, hogy a lakosság növelje környezettudatosságát. Ugyanis szeretettel várják azokat a – nem kommunális – hulladékokat, bútorokat, használati tárgyakat, amik még használhatóak ugyan, de feleslegessé váltak, és jobb lehetőség híján eddig a lomtalanításkor keletkező gigantikus kupacok tetejére helyezték őket.
Ezeket a holmikat a későbbiekben a rászorulók egy jelképes összegű tárolási díjért átvehetik.

Mivel megkeresésünkkor még pontos nyitási időpontot nem tudtak adni a FKF Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán, mielőtt bárki elindulna, kérjen tőlük naprakész információt elérhetőségeik egyikén!