Lurkó Kuckó babás és gyermekfoglakozások

XVIII. kerületi Lurkó Kuckó Kreatív Készségfejlesztő Pont
babás-mamás, óvodás és kisiskolás foglakozásai

http://lurkokucko.hu
T
elefon: +36-20/381-5584
1184 Budapest, Esztergályos utca 5.

A Babamama infó kártyával rendelkezők számára
az első választott foglalkozás ingyenes!

1-4 éves korig
törpkör Babadúdoló “TÖRPKÖR”
hétfőn 9.30-10.30-ig: Komplex foglalkozás 1-4 éves korú gyerekek számára, ahol megismerkedhetnek a hagyományos mondókáinkkal, gyermekdalainkkal, ehhez kapcsolódóan készíthetnek kézműves alkotásokat az életkori sajátosságaikat figyelembe véve. Így játékosan fejlődik memóriájuk, ritmusérzékük, manuális készségük stb. az általuk legjobban szeretett személy, az édesanya, édesapa, vagy nagymama segítségével, aktív közreműködésével.
A foglalkozás ára: 900 Ft/ alkalom. Bérlettel kedvezmény.
A foglalkozásokra előzetes jelentkezés szükséges.
Óvodásoknak
Ritmizáló Zenei előkészítő “RITMIZÁLÓ” 3-5 éveseknek,”
Zenei alapképzés, óvodásoknak, az életkori sajátosságok figyelembe vételével. Játékos, mozgásos tevékenységhez kapcsolódva fejlesztem a gyerekek ritmusérzékét. Ritmushangszerekkel ismerkedhetnek és ezek segítségével sajátíthatnak el zenei alapfogalmakat: ritmus, hangerő, a tá ti-ti…
A foglalkozásokra előzetes jelentkezés szükséges.
Tervezett időpont: hétfő 17.15-18:00-ig
A foglalkozás ára: 900 Ft/ alkalom. Bérlettel kedvezmény.
angol nyelvtanfolyam Angol kezdő nyelvtanfolyam (English is Fun)
csütörtökön 17.15-18.00-ig, ahol játékos formában az óvodások ismerkedhetnek az angol nyelvvel.
Az angol foglalkozások játékkal egybekötött anyanyelvi környezetet biztosítanak, ahol a gyerekek az angol nyelv dallamával, formáival, jellegével találkozhatnak, ismerkedhetnek. A gyermekek anyanyelvükhöz hasonlóan sajátítják el az alapvető szavakat, kifejezéseket, mondatokat. A nyelvórán minden kommunikáció angol nyelven folyik.
A foglalkozások ára: 1700 Ft/ alkalom (Bérlettel kedvezmény)
A foglalkozásokba folyamatosan be lehet kapcsolódni, de előzetes jelentkezés szükséges.
pacsmagoló PACSMAGOLÓ kézműves foglalkozás
Szombaton 16:00-17:00 óráig várom kézműves foglalkozásra azokat a 3-6 éves kis lurkókat, akiknek szülei fontosnak tartják, hogy gyermekük minél korábban lehetőséget kapjon az önálló alkotásra, mely során fejlődhet kézügyessége, kreativitása.. Egyszerű, de látványos dolgokat készítünk.
A foglalkozás ára: 800-1000 Ft/ alkalom.
 iskolai előksézítő Iskola előkészítő “OKOSÍTÓ”
pénteken 16:30-17:20-ig: Játékos, készségfejlesztő, iskola előkészítő foglalkozás nagycsoportos óvodások számára, akik jövő szeptemberben megfelelő alapokkal szeretnék megkezdeni az első osztályt. A foglalkozásokon az életkori sajátosságokat figyelembe véve hangsúlyt fektetek a térbeli tájékozódásra, a memória-, a manuális készség fejlesztésére, a helyes ceruzafogás kialakítására. A nagy- és finommozgások fejlesztése mellett törekszem a gyerekek kifejezőkészségének, és logikus gondolkodásának is fejlesztésére is. Fontos, hogy iskolakezdésre a kisgyerek ismerje saját testét, testrészei nevét. Tisztában legyen a térirányokkal, és képes legyen a soralkotásra. Megfelelő legyen a szem-kéz koordinációja.
A foglalkozás ára: 1100 Ft/ alkalom. Bérlettel kedvezmény.
 lurkó torna Lurkó torna
Csütörtökön 18:00-19:00 óráig játékos, zenés tornát szervezek óvodás korú kis lurkóknak, ahol első sorban ügyességi feladatok, utánzó járások, mászások, tartásjavító- és egyensúlygyakorlatok, lúdtalptorna kerül előtérbe.
A foglalkozás ára: 800 Ft/ alkalom.
Kisiskolásoknak
kézműves foglalkozás ALKOTÓ kézműves foglalkozás
Szombaton 17:00-19:00 óráig várok minden iskolást, aki szeretnek kézműveskedni. A programon részt vehetnek a szülők is, de többnyire szülői segítség nélkül is el tudják készíteni a gyerekek a tervezett munkákat. A foglalkozásokon felhőtlen kikapcsolódás közben fejlődik a gyerekek kézügyessége, kreativitása.
A 2 órás foglalkozás ára: 1500 Ft/ alkalom.
 angol nyelvanfolyam Angol haladó nyelvtanfolyam ( English is in the Air)
ahol a kisiskolások bővíthetik angol tudásukat. Csütörtökön 16.30-17.15-ig
szolmizáló Zenei előkészítő „SZOLMIZÁLÓ” 5-8 éveseknek
pénteken 17.30-18.30-ig: Zenei alapképzés, Péter Lajosné Ildikó néni (a Dohnányi Ernő Zeneiskola nyugdíjas harmonika tanára) vezetésével nagycsoportos óvodás és kisiskolás gyermekek részére. A foglalkozás jó alapot nyújt ahhoz, hogy a gyerekek megkezdhessék zeneiskolai tanulmányaikat, és hangszeren is tanulhassanak, hiszen Ildikó néni a sokéves tapasztalatát hasznosítva, játékosan vezeti be a kis lurkókat a szolmizálás és kottaolvasás rejtelmeibe.
A foglalkozás ára: 1100 Ft/ alkalom. Bérlettel kedvezmény.
szorobán Szorobán tanfolyam kisiskolásoknak
Azok közé tartozik, akiknek gyermeke az iskolában szorobánnal tanul?
Ha nem, akkor itt a lehetőség, hogy gyermeke megismerkedjen ezzel a remek számolóeszközzel!
A foglalkozás ára: 800 Ft / alkalom.
Tervezett időpont csütörtök: 16.30-17.15 óra között 45 perc A jelentkezőkkel való egyeztetés után. Vagy pénteken 17.30-tól.
Egyéb programok
születésnap helyszín Születésnapok, névnapok, egyéb bulik szervezése
Családias környezetben tesszük emlékezetessé gyermeke számára a születésnapokat már 3-4 éves kortól különböző témakörökben. Játékokat, kézműves foglalkozásokat szervezünk az ünneplők számára min. 6, max. 20 főig. A témaköröket a szülinapos igényeihez igazítjuk.
alkalmi gyerekprogramok Alkalmi programok
Jeles eseményekhez, népszokásokhoz,kapcsolódó alkalmi programok iskolás korú gyermekek számára, akik szeretnék megismerni hagyományainkat, és méltóképpen megünnepelni jeles napjainkat.
Olvasó kuckó Olvasó Kuckó
program keretében havi rendszerességgel várom a Lurkó Kuckóba azokat a gyerekeket, akik szeretnek olvasni. A kicsikkel diafilmeket nézünk, mesét olvasunk, rövidebb lélegzetű irodalmi művekkel ismerkedünk, és ezt követően megbeszéljük a tanulságot. Alkalmanként különböző technikákkal illusztrációt is készítünk a művekhez. A nagyobbakkal nagyobb lélegzetű művek részleteivel ismerkedünk, és beszélgetünk róla.
nyári táborok Nyári táborok
Táborozni vágyó 6-14 éves korú gyerekek számára szervezünk a nyári szünetre tartalmas, érdekes időtöltést heti turnusokban, napközis jelleggel. A táborozás során a kreatív készségfejlesztő tevékenységekre helyezzük a fő hangsúlyt. Fontosnak tartjuk, hogy minden nap alkotásaik gyümölcsével térjenek haza a résztvevő gyerekek.

 

http://lurkokucko.hu
T
elefon: +36-20/381-5584
1184 Budapest, Esztergályos utca 5.

És NE feledd!!!

A Babamama infó kártyával rendelkezők számára
az első választott foglalkozás ingyenes!