Kismama voltam …-ban!

kismama külföldönMilyen is lehet távol a hazádtól, egy másik országban, földrészen kismamának lenni, új életet kezdeni immár a saját Családoddal? 

Vajon máshol, hogy működik minden? A munkáltatók, hogyan állnak a várandóság kérdéséhez? Milyen vizsgálatokra kell járni?  Hol, hogyan szülnek? Milyen anyagi vonzata van? Mi történik a kórházban és hogyan segít az állam? Meddig maradhatnak otthon gyermekeikkel?

Foglalkoztat a kérdés vagy csak szívesen elolvasnád, más ezeket hogyan élte meg?

Itt bemutatunk más-más helyekről, más-más és mégis ugyanolyan történeteket.

Esetleg Te is külföldön élő kismama vagy és szívesen mesélnél várandóságodról, szülésedről? Küldd nekünk egy pár soros bemutatkozó e-mailt a gyal@babamama.info címre.

 

Kismama voltam Németországban!
kismama németországbanLégy kismama bárhol a világon, a kis csoda aki benned lakik hónapokon keresztül ugyan azt az érzést fogja kiváltani születése pillanatában Magyarországon, Angliában vagy akár a bolygó másik felén. Vannak dolgok viszont amik mások, másként működnek. Edináék történetével most bepillantást nyerhetünk, hogy milyen Németországban babát várni és világra hozni.
A Családunk Edina (35), Zsolt (36), Ágnes baba (2 hónapos), Eszter 3 és fél éves … Tovább

 

Kismama voltam Floridában!
usaKövetkező anyukánk a három gyermekes bűbájos maglódi lány, Andi. A szerelem egészen Floridáig sodorta, ahol lediplomázott, férjehez ment, és csodálatos szeretetben és harmóniában neveli férjével, Félixel három gyönyörű gyermeküket. Ő tényleg egy lány a szomszédból, akinek tengerentúli történetét szívből ajánljuk.
Madai Andrea (31), Felix Lluberes (41), Bianka (5,5), Romulo (2,5), Felix (9 hónapos)…. Tovább

 

Kismama voltam Angliában!
kismama angliában
A várandósság és a szülés egy csodálatos dolog, légy kismama bárhol a világon. Melinda Angliában élte át a várandósság és a szülés gyönyörű élményét. Történetéből kiderül, hogy az orvossal -szerencsés esetben- csak a kitolási szakaszban találkozik a kismama, hogy a “hálapénzt”, vagy “fizetős szülés állami kórházban”, mint olyan ismeretlen és értelmetlen kifejezés, és, hogy milyen szerencsések vagyunk mi magyar anyukák…. Tovább

 

Kismama voltam Kanadában!
kanadazászlóA várandósság és a szülés egy csodálatos dolog, légy kismama bárhol a világon. Heni meséli el nekünk ezzel kapcsolatos élményeit Kanadában. Beszámol a kórházi szülésről fogadott nőgyógyásszal és otthon szülésről szülésznővel. A Család – Heni vagyok, 17 évvel ezelőtt (1996) költöztem Kanadába szüleimmel, 6 nappal a 16. szülinapom után. Én nagyon nem akartam ide költözni, de nem volt választásom, mivel a szüleim jöttek, nekem is jönni kellett….. Tovább